ÅRETS MANDELGAVE 2019

Shopping bag
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Månederne op til jul er gået med at finde alle julegaverne til hele familien, og man er næsten i topform efter at man har løbet shoppingcentrene tynde for at finde alle gaverne på ønske listerne. Men, hov…. hvad med den mandelgave, her gælder det om at finde én gave – som alle kan bruge.

Mandelgaven er faktisk ret vigtig, for forventningen til denne lille gave efter middagen, vækker spænding hos både børn og voksne. Og hvor finder man lige gaven som vækker glæde hos både børn og voksne?

Historien bag Mandelgaven :

Ideen med en mandelgave stammer oprindeligt fra Frankrig, hvor man opfandt en selskabsleg, der gik ud på at finde en figur eller bønne, som var bagt ind i en kage. I Danmark sammenlagde vi de to traditioner, og i dag kender vi det som ris a la mande med en hel mandel i, som alle håber at få på deres tallerken. I gamle dage var præmien som regel en marcipangris eller lidt slik. Du kan læse mere her hos Odense Marcipan

Den traditionelle mandelgave

Tidligere var marcipangrisen nok den mest almindelige mandelgave. Den bragte glæde til både unge og ældre, og var et symbol på jul og hygge. Og i en tid, hvor slik og søde sager kun hørte til specielle anledninger, blev en lækker sød marcipangris modtaget med glæde.
Mange familier hørte det også til traditionen at mandelgaven indeholdte årbøger, som Svikmøllen og Blæksprutten. Senere er Wulffmorgenthalers kalenderLokumsbogen og Og det var Danmark også kommet til.

Mandelgaver – hvad giver man ?

Især børnene glæder sig til julen og hvorfor ikke overraske dem med en mere utraditionel mandelgave en den klassiske chokoladejulamand.

Hos WOLF TACTICAL har vi masser af gide idéer til årets mandelgave, vi har delt mandelgave ideerne op i forskelliga kategorier.

Mandelgaver til børn

  • Rygsæk fra Mil-Tec
  • Kompas fra Silva
  • Pandelampe fra Silva
  • POWERBANK
  • Telt til foråret
  • Caps
  • Patches

Mandelgaven til den voksne madelvinder…. Hvad skal man dog vælge? Vi har prøvet at komme med vores eksempler på en god, brugbar gave som alle voksne vil blive glade for.

Mandelgaver til de voksne.

  • En skøn termokop til at holde dig varm gennem vinteren.
  • En lækker outdoor ret fra Drytech.
  • En ret fra Mil-Tec.
  • En fed termo flaske fra Stanley.
  • Et multitool fra Mil-Tec.

Hvis det er svært at vælge mandelgaven, kan du altid købe et gavekort. Således kan man selv vælge en god mandelgave. Du går aldrig galt i byen med et gavekort til Wolf Tactical.

Hvad med en oplevelse til mandelvinderen?

Alle elsker en god oplevelse som skaber minder for livet, – så hvorfor ikke give et minde for livet i madelgave? Det kan godt lade sig gøre at finde en oplevelse som egner sig til et bredt publikum.

Vi har samlet en række forslag herunder.

Vil du selv lede efter et oplevelse som kan bruges som mandelgave, så kan du lede videre lige her.

12 sjove og anderledes mandelgaver

Mandelgaven kan også bruges som et sjovt indslag juleaften. Gaven kan give andledning til et godt grin til at slå mave på, inden juletræs dansene gå ind.

Mandelgave ide
Mandelgaven

Den Hemmelige mandelgave – overrask alle – også dig selv

En gave er (forhåbentlig) altid en overraskelse. Undtagen for den, der køber den. For du ved jo, hvad gaven indeholder…. MEN, Det behøver du ikke.
Mange forretninger pakker gaver ind, som du kan købe uden at vide, hvad der er i den, andet end at det er noget, som den pågældende butik sælger. På den måde bliver gaven også en overraskelse for dig, hvis du selv får mandlen, selvom det er dig, der har købt den. Så går du ikke glip ad spændingen når du pakker gaven op, – hvis det altså er dig der får mandlen,.

Du kan eventuelt købe en hemmelig mandelgave her eller her.

Traditionen tro – eller?

Som tidligere nævnt findes der i dag mange traditioner i de danske familier omkring mandlen og den tilhørende gave.
1) I børnefamilier – hvis der er små børn – sørger man nogle steder for, at børnene på skift fra år til år får mandlen. Det er selvfølgelig (lidt) snyd, men for retfærdighedens – og julefredens – skyld.—”Den i en søskendeflok, som aldrig nogensinde får mandlen juleaften vil, når han engang kommer til penge, købe mandler for dem alle sammen.” Tove Ditlevsen
2) I andre familier har man den tradition, at der er tre gaver – en til den, der får mandler og en til hver af dem, der sidder ved siden af. Hvorfor? Tjah … vi er dig svar skyldig.
3) En anden tradition er at sørge for en mandel til alle børn – som så selvfølgelig skal puttes i hvert barns portion. Portionsanretning sker i køkkenet fri for andres blikke end mors eller fars.
4) Nogle steder har man en voksen- og en barnemandel. F.eks. ved at have to skåle risalamande med hver deres mandel i, som der øses op af – én til de voksne og én til børnene.

Mandelgaven til hele familien

I kan også lade mandelgaven være til hele familien – den der får mandlen, får selvfølgelig glæden af at pakke ud og måske et privilegium. En fælles gave kan være

  • Et spil til hele famillien – det kunne eventuelt være spillet HINT. Eksempel.
  • Aktivt spil til at slå mave på – Det kunne eventuelt være det klassiske men stadig sjove spil Twister. Eksempel
  • Hyggespillet hvor alle er vindere. Her gælder det om at hygge sammen. Eksempel

Vi håber artikel hjalp dig med at komme på en god idé til årets mandelgave.
Rigtig god jul

Del indlægget:

Relaterede indlæg

Prepper udstyr

Hvad er prepper udstyr helt generelt ? Prepper-udstyr refererer til forskellige værktøjer, forsyninger og udstyr, som preppers (mennesker der forbereder

Læs mere
Fri fragt over 499
Fri fragt over 499
Fri fragt over 499